Wszystkie tematy

+

Jak archiwizować wiadomości Facebook?

Archiwizowanie wiadomości Facebook oznacza ukrywanie jednego lub więcej rozmów z folderu Skrzynka odbiorcza Facebook tymczasowo. To różni się od usuwanie rozmowy w sposób trwale usuwanie usuwa cały wątek i jego historia ze skrzynki odbiorczej całkowicie. Archiwizacja rozmów, z drugiej strony, jest wygodny sposób przechowywać je na przechowanie ale zaciemnia je ze skrzynki odbiorczej.

Ludzie wybierają do archiwum rozmów powodzi ich skrzynki z wiadomości, które nie chcą używać często. Jednak gdy osoba której rozmowy zostały zarchiwizowane wysyła wiadomość, cała rozmowa dostaje niezarchiwizowanych i pojawia się w folderze Skrzynka odbiorcza.

Proces archiwizacji wiadomości Facebook jest proste i jednoznaczne. Można archiwizować Facebook rozmowy na dwa sposoby:

Metoda 01: Z listy rozmów (dostępny w okienku po lewej stronie wiadomości)

1. upewnij się, że ci są zalogowany do konta Facebook z poprawne poświadczenia.

2. na stronie głównej swojego profilu, kliknij łącze wiadomości w lewym okienku.

delete facebook message

3. na stronie otwarty, upewnij się, że jesteś w sekcji odbiorczej .

Uwaga: Czy wiesz, że jesteś w sekcji skrzynki odbiorczej, gdy Skrzynka odbiorcza tekst u góry jest wyświetlany czcionką pogrubioną.

4. z wyświetlonej rozmowy, zlokalizować ten, który chcesz zarchiwizować.

5. po znalezieniu, kliknij Archiwum , opcję (ikonę x ) dostępne w prawym dolnym rogu miejsce docelowe konwersacji do archiwum wszystkie swoje wiadomości.

delete facebook message

Stan 02: Z otwartej rozmowy (w okienku po prawej stronie strony wiadomości)

1. jak wyżej Zaloguj się do swojego konta Facebook.

2. na stronie głównej, kliknij łącze wiadomości w lewym okienku.

3. na następnej stronie, od rozmów wyświetlane w lewym okienku kliknij ten, który chcesz zarchiwizować.

4. po wybranych, w prawym okienku, kliknij kartę akcje z prawym górnym rogu okna komunikatu.

5. wybierz Archiwum z wyświetlonego menu.

delete facebook message

6. Alternatywnie można nacisnąć klawisze Ctrl + Del lub Ctrl + Backspace do archiwum aktualnie otwarte rozmowy.

Jak czytać archiwalne wiadomości Facebook?

Chociaż zarchiwizowanych konwersacji automatycznie pojawia się, gdy ta sama osoba wysyła wiadomość, można otworzyć zarchiwizowanych konwersacji ręcznie folder archiwizowane przez następujące kroki:

1. na koncie Facebook otwarty, kliknij łącze wiadomości w okienku po lewej stronie strony głównej.

2. raz na następnej stronie, kliknij menu więcej powyżej listy rozmów w okienku po lewej stronie.

3. wybierz opcję zarchiwizowane z wyświetlonego menu.

delete facebook message

4. można teraz wyświetlić wszystkich zarchiwizowanych konwersacji w folderze zarchiwizowane, które zostanie otwarte.

delete facebook message

Jak usunąć Facebook wiadomości?

Facebook pozwala usunąć cały wątek albo usunąć określone wiadomości od konwersacji.

Aby usunąć cały wątek:

1. upewnij się, że ci są zalogowany do konta Facebook.

2. kliknij łącze wiadomości w okienku po lewej stronie strony głównej.

3. od rozmowy wyświetlany, kliknij, aby otworzyć ten, który chcesz usunąć.

4. kliknij na karcie akcje w prawym górnym rogu okna otwarte rozmowy w prawo.

5. wybierz Usunąć konwersacji z wyświetlonego menu.

delete facebook message

6. kliknij usunąć konwersacji w otwarte pole potwierdzenia Usunąć ten cały wątek .

delete facebook message

Aby usunąć wiadomości od konwersacji:

1. po podpisaniu w do konta Facebook, kliknij łącze wiadomości w okienku po lewej stronie głównej profilu.

2. na stronie wiadomości otwarty, z lewej sekcji, kliknij, aby otworzyć konwersacji, z której chcesz usunąć wiadomości.

3. kliknij kartę akcje z prawym górnym rogu okna wiadomości w prawo.

4. wybierz Usunąć wiadomości z wyświetlonego menu.

delete facebook message

5. gdy to zrobisz, zaznacz pola wyboru (na początku wiadomości) reprezentujących wiadomości, które chcesz usunąć.

6. po wybraniu wiadomości, kliknij przycisk Usuń w prawym dolnym rogu okna komunikatu.

delete facebook message

7. na wyświetlonej usunąć Te wiadomości potwierdzenia pole, kliknij przycisk Usuń wiadomości , aby usunąć wybrane wiadomości.

delete facebook message

Uwaga: Po usunięciu rozmowy lub jego wiadomości, akcji nie można cofnąć i nie można odzyskać podmiotów. Jednakże usuwanie rozmowy lub jego wiadomości z konta Facebook nie je usunąć ze skrzynki odbiorczej inne osoby, jak również.

Jak odzyskac Archiwum wiadomości Facebook?

Do odzyskiwania zarchiwizowanych konwersacji z powrotem do skrzynki odbiorczej:


1. na profilu Facebook otwarty, kliknij łącze wiadomości w okienku po lewej stronie strony głównej.

2. gdy jesteś na stronie wiadomości, kliknij menu więcej powyżej listy rozmowy w okienku po lewej stronie.

3. wybierz opcję zarchiwizowane z drop niedziałający menu aby zobaczyć archiwalne rozmowy.

4. w okienku po lewej stronie, sam, zlokalizować rozmowy, którą chcesz odzyskać.

5. kliknij ikonę Unarchive (głowy strzałki wskazujące na północno wschodnim) w prawym dolnym rogu miejsce docelowe konwersacji, aby przenieść wszystkie swoje wiadomości z powrotem do folderu Skrzynka odbiorcza

delete facebook message

Uwaga-przeczytany/nieprzeczytany stanu konwersacji pozostaje bez zmian na archiwizacji lub unarchiving

Archiwizowanie wiadomości jest po prostu jak ruchome ważne dokumenty do gabinetu na przechowanie, a nie ich utraty, umieszczając je w koszu można. Archiwizacji czyści miejsca w skrzynce odbiorczej uzyskując rzadko używane wiadomości na swój sposób, jednocześnie umożliwiając dostęp do nich w przyszłości z łatwością. Z drugiej strony usuwanie wiadomości trwale usuwa je z konta z nie zakres od nich żadnej.

Pytania związane z produktem? Mówić bezpośrednio do działu obsługi >>

Home > Zasobów > 新增分类 > porady > jak do archiwum wiadomości Facebook?
Do góry