Wszystkie tematy

+

Jak zablokować i wyłączyć Facebook wiadomości na Facebook.com

Facebook ma został dynamicznie zmienia politykę prywatności w ciągu ostatnich kilku lat. Podczas gdy niektóre zmiany były rzeczywiście bardzo pomocne, niektóre były raczej absurdalne, pozwalając ludziom przeszkadzają w wszelki jeden prywatności bardziej niż kiedykolwiek. Dokonano jej sposób ułatwić ludziom kontakt z tylko jednego, który w pewnym sensie może być naprawdę niepokojące. Ten artykuł przeprowadzi Cię przez kilka bardzo podstawowych ustawień Facebook odnoszące się do odbierania wiadomości. W tym artykule nauczy Cię jak zachować niechcianych ludzi z dala od skrzynki odbiorczej na dobre.

Wcześniej, Facebook pod warunkiem każdego, kto ma możliwość, aby wyłączyć opcję "Wiadomości" na ich terminy, tak, że można zdecydować czy chciał tylko swoich znajomych, aby skontaktować się z nimi lub ich znajomi znajomych i tak dalej. Ale teraz, ta funkcja nie jest dostępna dla użytkowników. Tak Jeśli otrzymujesz niechciane wiadomości od kogoś, masz dwa sposoby, aby poradzić sobie z sytuacją. Omówimy te dwa sposoby oddzielnie w szczegółach i spojrzeć na proces do wykonania każdego z nich.

1. zestaw wiadomości filtrowanie "Ścisłe"

W ten sposób wszystkich niechcianych wiadomości (wiadomości od ludzi, którzy nie są znajomymi) będzie przejść do "Inne" folderze zamiast skrzynki odbiorczej. Oznacza to, że podczas gdy będziesz nadal otrzymywać tych wiadomości, one nie wada ty już będąc w skrzynce odbiorczej.

Aby to zrobić, postępuj zgodnie z instrukcjami podanymi poniżej:

1. Zaloguj się na swoje konto Facebook będzie www.facebook.com za pośrednictwem przeglądarki i wprowadzając prawidłowe Facebook login i hasło.

2. kliknij przycisk prywatności skróty, obok karty zgłoszeń na górnym prawym rogu ekranu, z rozwijanego menu kliknij na "Kto może skontaktuj się ze mną" i wybierz "Ścisłe filtrowanie". Ścisłe filtrowanie nie pozwala wiadomości, które są od nikogo poza swoim znajomym, aby być wysyłane bezpośrednio do skrzynki odbiorczej. Jednak jeśli w pewnym momencie można poczuć się jak pozwolić straży dół możesz łatwo wrócić do "Podstawowe filtrowanie", po którym większość wiadomości zostanie przesłany do skrzynki odbiorczej niż "Inni" folderu.

delete facebook message

3. Jeśli to nie rozwiąże problemu, jak osoba, która jest przyczyną to jest na liście Twojego znajomego, możesz po prostu unfriend je. To sprawi, że wszystkie ich przyszłych wiadomości mają być filtrowane i domyślnie przesyłane do "Innych". Ale być może trzeba będzie usunąć poprzedniej rozmowy z nimi po raz pierwszy do filtrowania zaczęły obowiązywać.

2. Zablokuj tę osobę, z którą chcesz już otrzymywać komunikaty

Jeśli unfriending również nie jest dobrym rozwiązaniem do Twojej sytuacji i po prostu nie chcą usłyszeć już od innej osoby lub jeśli uważasz, że rzeczy stają się spod po prostu można go zablokować. W ten sposób osoba ta nie będzie mógł wysłać wiadomość w ogóle, odwiedzać Twojego profilu, możesz oznaczyć w postach lub Dodaj jako przyjaciela, o to chodzi. Ale pamiętaj, że nie może zablokować ludzi wspólnie; Zamiast tego trzeba zablokować je jeden po drugim. Aby rozpocząć, blokuje ludzi, wykonaj następujące kroki:

1. Zlokalizuj profil osoby za pomocą paska wyszukiwania w lewym górnym rogu źródłach.

delete facebook message

2. Otwórz Profil. Obok przycisku wiadomość będzie inny przycisk z "..." na jej temat. Kliknij go i z menu rozwijanego wybierz opcję "Bloku". Pamiętaj, że po blokowanie osoby, ani tej osoby można odwiedzać Twojego profilu lub wysłać Ci wiadomość, ani można odwiedzić jego profil i wysłać mu wiadomość.

delete facebook message

3. Jeżeli przypadkowo zablokujesz kogoś można zawsze odblokować je przechodząc do ustawienia i wybierając opcję "Blokowanie" z menu po lewej stronie ekranu. Zobaczysz listę wszystkich osób, które już zablokowany. Możesz po prostu kliknąć "odblokować" napisany przed nazwę osoby, którą chcesz odblokować, a on będzie zakazane już od odwiedzających Twój profil lub wysyłając wiadomość.

delete facebook message

4. Pamiętaj, że gdy zablokujesz kogoś, one są automatycznie usuwane z listy Twoich znajomych. Tak jeśli w przyszłości patch co się z nimi i zdecydować je odblokować, musisz wysłać prośbę przyjaciela, aby ich część na listy znajomych ponownie. Kolejnym punktem pamiętać jest to, że blokowanie jest wzajemne. Oznacza to, że ktoś blokuje również przestaje Cała komunikacja od końca tej osobie też.

Polityka prywatności Facebook może być teraz znacznie łagodniejsze, ale nadal masz pewne prawa do siebie jak decydowanie który wobec przechowywać w skrzynce odbiorczej i w związku z tym, swoje życie. Ten artykuł uczy, jak prawidłowo używać tych praw. Nie musisz być zastraszany, podsłuchu lub zirytowany przez osobę już. Można po prostu iść dalej postępuj zgodnie z instrukcjami powyżej i pozbyć się ich.

Pytania związane z produktem? Mówić bezpośrednio do działu obsługi >>

Home > Zasobów >新增分类> porady > jak zablokować i wyłączyć Facebook wiadomości na Facebook.com
Do góry