Wszystkie tematy

+

Jak wyłączyć Autoodtwarzanie Facebook Video

Facebook jest często dokonywanie zmian w projekcie z ich strony, czasem nawet niewielkie zmiany funkcjonalności serwisu, Facebook wideo auto play jest tylko ostatni z tych zmian.

Niektóre z tych funkcji odbierane są lepiej niż inni, osi czasu był dość drastyczne zmiany i dla wielu nie został powitany dodatek, i dla wielu jednak czasem wydaje się, aby stać się bardziej powszechnie akceptowane. Trudno powiedzieć czy Autoodtwarzanie będzie wykonaj ten sam wzorzec, wyraźnie Facebook zrobić swoje badania i zdecydował, że jest dla nich, nie że to niekoniecznie oznacza, że jest to słuszna decyzja. Co można powiedzieć jest jednak że inny przemysł gracze zaczęli do pójścia w jego ślady z Twitter uruchomienie ich wersja wcześniej w tym roku?

Czy staje się bardziej powszechnie akceptowane okaże się, teraz przynajmniej mamy da ci narzędzia, należy wyłączyć funkcję na dobre!

Prawdopodobnie zauważyłeś to sobie przewijanie w dół twój kanał informacyjny, różnica jest teraz filmy, które ludzie dzielą się automatycznie odtwarzać podczas ich ładowania w ekranie, nie musisz nacisnąć play lub jakiegokolwiek innego wyrazu, który chcesz obejrzeć film. Ta funkcja jest teraz domyślny dla wszystkich użytkowników Facebook, jednak nie jest obowiązkowe, co jest dobre dla nas! Dobrą rzeczą jest jednak, że co najmniej odgrywa ich niema chyba możesz komunikować się z nimi, wyobraź sobie, jak bardzo irytujące, że byłoby? Wideo po wideo odtwarzanie w tle, zwłaszcza, jeśli dość szczęśliwie przeglądania Facebook podczas aukcji do muzyki, oglądanie telewizji lub nawet (gdy ty nie powinno być!). Mimo to dla wielu po prostu gry wideo jest o krok za daleko, są one bardzo rozpraszać i na pewno bardzo timewasting! Większość z nas ma kłopoty, wystarczy, jak to jest z Facebook rujnuje nasze wydajności bez ich wprowadzenie nowych funkcji, aby odciągnąć nas dalej.

Szukaj "Facebook Autoodtwarzanie" na Google zwraca setki blogów jak wyłączyć tę funkcję, bardzo jasne wskazanie odporności jasne z Facebook's 500m silną bazę użytkowników.

Jeśli nie jesteś fanem szczególną funkcję jak sobie tutaj jest łatwy do naśladowania Przewodnik jak wyłączyć funkcję z źródłach i ponownie przejąć kontrolę!

Poniżej znajdują się dwie prowadnice, jeden dla pulpitu i jeden dla innych urządzeń, takich jak mobilne, tabletki itp.

Część 1: Jak wyłączyć Autoodtwarzanie Facebook na komputerach

Wyłączanie autoodtwarzania w przeglądarce sieci web nie może być prostsze, Oto przewodnik krok po kroku dokładnie jak to zrobić po prostu. (Uwaga: to będzie działać z gdziekolwiek logujesz się na przeglądarki na pulpicie, Mobilne aplikacje są jednak inna historia, które omówimy dalej).

Krok 1: Zalogować się na swoje konto Facebook i kliknij na strzałkę w dół w górnym prawym rogu ekranu.

Krok 2: Wybierz ustawienia w menu rozwijanym.

Krok 3: Po lewej stronie strony będzie opcja o nazwie "filmy", kliknij.

Krok 4: Jest to proste "on/off" przycisk, dzięki czemu można ponownie przejąć kontrolę nad źródłach osi czasu! To jest tak proste, jak to...

Część 2. Jak wyłączyć Facebook auto gry na telefon/tabletka (IOS lub Android)

Niestety jednak nie jest tak proste jak jedno że na pokrycie mobilnych zbyt, Facebook zostały kiedykolwiek tak miły i wymaga od nas zbyt wyłączyć Autoodtwarzanie specjalnie na telefon. Więc tutaj jest jak to zrobić. Tak możesz nie być dręczony przez Facebook Autoodtwarzanie ponownie.

Dla iOS:

Krok 1: Na IOS przejdź na stronę ustawienia, a następnie wybierz Facebook.

Krok 2: W obszarze Ustawienia Facebook a następnie wyłączyć "Auto-play na Wi-Fi tylko".

Android:

Krok 1: Zasadniczo tego samego procesu co na IOS, z wyjątkiem chcesz otworzyć aplikacji Facebook, aby dostać się do ustawień. Po aplikacji Facebook jest otwarta na urządzenia z systemem android, dotknij przycisku menu na dole ekranu, a następnie wybierz "Ustawienia".

Krok 2: W obszarze Ustawienia Facebook a następnie wyłączyć "Auto-play na Wi-Fi tylko".

To jest proste; Autoodtwarzanie następnie być wyłączone, dopóki możesz wybrać jeden z tych przycisków ponownie. Należy zauważyć, że teraz przynajmniej Autoodtwarzanie nigdy nie będzie działać przez 3G i 4G, to po prostu jeść do naszych danych zasiłek, więc wyłączenie funkcji Wi-Fi będzie wyłączyć go na dobre.

Do góry